Düzce Üniversitesi Ailesi Olarak İftar Yemeğinde Buluştuk

07 Eki

Rektörlüğümüz, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle çalışanlarının birlik ve beraberliğini güçlendirmek adına Üniversitemiz Ortak Yaşam Alanı’nda iftar yemeği verdi.

İftar yemeği programına; Düzce Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ramazan Akça, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin, akademik ve idari personelimiz ile yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın konuşmasıyla devam etti. Rektörümüz, “Bu mübarek akşamda birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek iftara hepiniz hoş geldiniz. Sizlerden sadece hayır dualarınızı istiyorum. Allah hepinizi sağlıkla, mutlulukla Ramazan Bayramı’na kavuştursun. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Düzce Valisi Ali Fidan, İlimiz ve Ülkemiz açısından güzel bir Ramazan ayı geçirdiklerini ifade ederek, “Hep böyle birlik beraberlik içinde, kardeşçe nice bayramlara ermeyi Yüce Allah nasip eder. Bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Hayırlı iftarlar. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

İftar programının son konuşmacısı Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk Ermemiş, evrensel anlayışa uygun olarak yeni düşünceler üretmenin İslam hukuk felsefesinde büyük yeri olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Ermemiş, konuşmasını iftar duasını okuyarak sonlandırdı.

Tasavvuf müzikleri eşliğinde devam eden ve davetliler tarafından yoğun ilgi gösterilen iftar programı, yemeğe katılan personelimizin kaynaşmasına ve Ramazan atmosferinde ortak duyguları paylaşmasına vesile oldu.