PDR Bölümümüz Çok Çeşitli Kariyer Olanakları Sunuyor

07 Eki

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, 2015-2016 eğitim öğretim yılında da öğrenci almaya devam edecek olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) bölümü hakkında açıklamalarda bulundu.

PDR bölümünün Eğitim Fakültesi bünyesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başladığını belirten Prof. Dr. Deniz, PDR bölümünün temel amacının Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen yetiştirmek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, PDR bölümünü tercih edecek olan öğrencilerin kendi yaşamının farkında olan, insan ilişkileri kurmayı ve yürütmeyi seven, kendisini çevresine karşı duyarlı ve sorumlu hisseden, başkalarına ve kendine yardım etmeyi seven, araştırmayı, kendini sürekli yenilemeyi ve farklılıklara açık olmayı amaç edinen bireyler olmasının önemini vurguladı.

PDR bölümünü hem teorik bilginin sunulduğu hem de uygulama derslerinin olduğu yoğun bir program olarak ifade eden Prof. Dr. Deniz, “Psikolojik Danışma bireyin kendi iç dünyasında çıktığı bir yolculuktur. Öğrenciler öğrendiklerini, kazandıklarını istemli ya da istemsiz kendi hayatlarında fark ederler ve bu durum PDR bölümünde okuyan öğrencilerde bir dönüşümü başlatır. Bu keyifli yolculukta önce kendilerini anlarlar. Yani PDR bölümüne gelen bir öğrenci hem kendi kişisel yolculuğunda önemli bir kazanım elde edecek hem de iyi ve doyurucu bir meslek edinmiş olacaktır.” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, içinde bulunduğu koşulları değiştirebilen, sorumluluk alan,  insanlara yardım etmeyi amaç edinen, kendisinden yardım bekleyen kişilere fayda sağlayan, kendini sürekli geliştiren ve yenileyen meslek elemanları yetiştirmeyi amaç edindiklerini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Deniz, PDR bölümü mezunlarının dört yıllık lisans eğitiminden sonra kendi alanlarında, psikolojinin diğer alt dallarında veya eğitim bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora yapabileceğini de ifade etti.

PDR bölümü mezunlarının çok fazla iş imkanına sahip olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, “Öğrencilerimiz, Rehber Öğretmen kadrosuyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Özel Eğitim kurumlarında çalışabilir. Öğrencilerimizin çalışabilecekleri diğer bir alan ise Adalet Bakanlığı’dır. Pedagog kadrosuyla Adalet Bakanlığı’nda ya da Aile Mahkemelerinde çalışabilir. PDR mezunları ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nda uzman veya uzman yardımcısı olarak da istihdam edilmektedir. Bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genel Kurmay Başkanlığı da mezunlarımızı istihdam etmektedir. Bizim alanımızda kendini geliştirme ve yenileme önemlidir. Mezunlarımız isterlerse, bir psikoterapi ekolü eğitimi veren özel vakıflar ve derneklerin eğitim süreçlerinden geçerek psikoterapist olabilirler ve özel Psikolojik Danışma Merkezlerinde çalışabilirler.” sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.