Üniversitemizden 20 Genç Kızın Hayatını Değiştiren Bir Girişimcilik Öyküsü Daha

07 Eyl

Üniversitemiz Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ve Hisar Anadolu Destek Derneği (HADD) ortaklığı ile yürütülen, United National Development Project-Coca-Cola (UNDP-Coca-Cola) projesi kapsamında gerçekleştirilen “QUEEN BEE PROJECT” adlı çalışmayla Van’da yaşayan 20 genç kıza arıcılık eğitimleri verilerek iş sahibi olmaları sağlandı.

Proje çerçevesinde teknik arıcılık ve ana arı üretimi ile ilgili verilen eğitimler sonunda ilk bal hasatlarını yapan ve ilk ana arı üretimini gerçekleştiren kızlar kooperatifleşerek kendi işinin patronları oldu.

Kooperatifleşme kapsamında markalaşan bal satışları ve yöreye özgü yerel ana arı üretimleri ile hem yöre ekonomisine hem de yörenin kendine özgü arı ırkının korunmasına katkıda bulunan kızlar, kendi gelirlerini kazanmanın ve kendi ayakları üzerinde durmanın mutluluğunu yaşıyor.

Değer Üreten ve girişimciliği ilke edinen Üniversitemiz, gerçekleştirdiği bu projeyle 20 genç kızın hayatına dokunarak, girişimcilik ruhunu toplumun tüm kesimlerine yaymayı hedefliyor.